Methodes

Vakgebieden en methoden

Op onze school gebruiken we de volgende methoden:

Voorbereidend taal/rekenen: Schatkist (gr 1 en 2)

Aanvankelijk lezen: Veilig leren lezen

Voortgezet technisch Lezen: Lekker lezen

Begrijpend lezen: Leeslink plus

Nederlandse taal/spelling: Taal Actief 4

Rekenen en wiskunde: Pluspunt 3– Schatkist in groep 1 en 2

Schrijven: Schrijven in de basisschool en Pennenstreken

Engels: Groove Me

Aardrijkskunde: Geobas

Geschiedenis: Tijdzaken

Natuur/Biologie/Techniek Natuur: Techniekkasten en Natuur Buiten-Gewoon

Verkeer: Verkeerskranten VVN

Sociaal Emotionele vorming: Kanjertraining

Bewegingsonderwijs: Basislessen bewegingsonderwijs

Actief Burgerschap:

“De bereidheid en het vermogen deel uit te maken van een gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren”, zo luidt de omschrijving van actief burgerschap. Het vak actief burgerschap is officieel een kerndoel. Onderdelen die daar onder vallen zijn normen en waarden en burgerschapsvorming.

We willen het belang van democratische waarden doorgeven. Dit betekent dat we er op school naar streven om kinderen het gevoel te geven dat ze mee kunnen en mogen praten over belangrijke zaken, zodat ze zich betrokken voelen bij de klas, de school en de omgeving van de school.

Democratisch gedrag is niet aangeboren en zal dus moeten worden aangeleerd. Jong beginnen is belangrijk. Voor de schoolsituatie betekent dit dat er vanaf groep 1 gewerkt wordt aan de democratische houding van kinderen. Op school geven we daar invulling aan door alle leerlingen kennis aan te reiken van en kennis te laten maken met verschillende achtergronden en culturen van leeftijdgenoten. De uitvoering van actief burgerschap wordt opgenomen in het jaarcontract dat de school afsluit en wordt jaarlijks geëvalueerd.