Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De volgende open dag is op woensdagochtend 11 april 2018 van 9.00 tot 12.00 uur.

Bekijk het programma

Onze school

De Berg en Bosschool is gevestigd in een uniek, rijksmonumentaal schoolgebouw in de bosrijke wijk Berg en Bos. Leerlingen van de school krijgen alle ruimte om zich, onder professionele begeleiding, te ontwikkelen.

Ontwikkelingsprocessen – cognitief, sociaal-emotioneel, lichamelijk, etc. – krijgen bij ons volop ruimte. Elk kind krijgt daarbij professionele ondersteuning, zowel individueel als in groepsverband. Verder bieden wij onze leerlingen een veilige leer-, leef- en speelomgeving. Niet alleen in maar ook rondom de school.

Onze aandacht gaat vooral uit naar de primaire vakken. Maar wij hebben uw kind nog meer te bieden dan dat, zoals excursies, uitstapjes en allerlei andere activiteiten. We koppelen traditionele verworvenheden steeds meer aan onderwijs op maat. Daarbij werken wij aan de aspecten relatie, competentie en autonomie: ‘ik hoor erbij, ik kan het, ik kan het zelf’. Daarmee willen wij nog meer tegemoet komen aan verschillen tussen kinderen, want op de Berg en Bosschool is ieder kind uniek!

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Natuurlijk verzorgen wij rondleidingen voor bezoekers en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Graag tot ziens op onze open dag!

• 20160512_LP055-123_BergEnBos_SunnyGardeurFotografie_0090
  • LP055_Bergenbos_20120606_Sunny Gardeur_227
  • LP055_Bergenbos_20120606_Sunny Gardeur_593
  • DSCF0003
  • 20160928_131933
  • 20160512_LP055-123_BergEnBos_SunnyGardeurFotografie_0058

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.