Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij u en uw kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt u een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Open dag basisscholen Apeldoorn gaat niet door

Dinsdag 29 september heeft het kabinet nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ondanks de aanmeldplicht voor de open dag vinden we het nu onwenselijk om twee of drie gezinnen tegelijkertijd in scholen rond te leiden.

De schoolbesturen PCBO Apeldoorn, Leerplein055 en de Veluwse Onderwijsgroep hebben om deze reden besloten de open dag op woensdag 7 oktober niet door te laten gaan. Het is daarom niet meer mogelijk om aan te melden voor deze dag. Heeft u zich al aangemeld voor de open dag? Dan nemen wij contact met u op.

We kunnen u wel ontvangen voor een één-op-één gesprek. Dat doen we op een veilige manier en we nemen er de tijd voor. Voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek kunt u het kennismakingsformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op.  Ook zijn wij bereikbaar op 055 355 23 94

Onze school

De Berg en Bosschool is gevestigd in een uniek, rijksmonumentaal schoolgebouw in de bosrijke wijk Berg en Bos. Leerlingen van de school krijgen alle ruimte om zich, onder professionele begeleiding, te ontwikkelen.

Ontwikkelingsprocessen – cognitief, sociaal-emotioneel, lichamelijk, etc. – krijgen bij ons volop ruimte. Elk kind krijgt daarbij professionele ondersteuning, zowel individueel als in groepsverband. Verder bieden wij onze leerlingen een veilige leer-, leef- en speelomgeving. Niet alleen in maar ook rondom de school.

Onze aandacht gaat vooral uit naar de primaire vakken. Maar wij hebben uw kind nog meer te bieden dan dat, zoals excursies, uitstapjes en allerlei andere activiteiten. We koppelen traditionele verworvenheden steeds meer aan onderwijs op maat. Daarbij werken wij aan de aspecten relatie, competentie en autonomie: ‘ik hoor erbij, ik kan het, ik kan het zelf’. Daarmee willen wij nog meer tegemoet komen aan verschillen tussen kinderen, want op de Berg en Bosschool is ieder kind uniek!

Programma

Op de open dag volgen wij zoveel mogelijk het standaard dagprogramma in de groepen. Dit doen wij omdat wij nieuwe ouders een goed beeld willen geven van onze manier van werken. Natuurlijk verzorgen wij rondleidingen voor bezoekers en heeft u volop gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met ons team en onze leerlingen! Graag tot ziens op onze open dag!

• 20160512_LP055-123_BergEnBos_SunnyGardeurFotografie_0090
  • LP055_20180308_BergenBos_SunnyGardeur_0451
  • LP055_20180308_BergenBos_SunnyGardeur_0206
  • 20160512_LP055-123_BergEnBos_SunnyGardeurFotografie_0058

Kennismaken

Wij adviseren u om gebruik te maken van de mogelijkheid om een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de schooldirecteur te maken. Uw kind is uiteraard ook welkom om hierbij aanwezig te zijn. Voor dit kennismakingsgesprek nemen wij ruim de tijd, rekent u op een gesprek van een uur. Wij vinden het belangrijk dat u een goed beeld krijgt van onze onderwijsvisie, u uw vragen kunt stellen en u de sfeer op onze school kunt ervaren.