Onze school

De Berg en Bosschool is gevestigd in een uniek, rijksmonumentaal schoolgebouw in de bosrijke wijk Berg en Bos. Leerlingen van de school krijgen alle ruimte om zich, onder professionele begeleiding, te ontwikkelen.

Ontwikkelingsprocessen – cognitief, sociaal-emotioneel, lichamelijk, etc. – krijgen bij ons volop ruimte. Elk kind krijgt daarbij professionele ondersteuning, zowel individueel als in groepsverband. Verder bieden wij onze leerlingen een veilige leer-, leef- en speelomgeving. Niet alleen in maar ook rondom de school.

Onze aandacht gaat vooral uit naar de primaire vakken. Maar wij hebben uw kind nog meer te bieden dan dat, zoals excursies, uitstapjes en allerlei andere activiteiten. We koppelen traditionele verworvenheden steeds meer aan onderwijs op maat. Daarbij werken wij aan de aspecten relatie, competentie en autonomie: ‘ik hoor erbij, ik kan het, ik kan het zelf’. Daarmee willen wij nog meer tegemoet komen aan verschillen tussen kinderen, want op de Berg en Bosschool is ieder kind uniek! Mede daarom werken we ook met de Kanjertraining, waarmee wederzijds respect, vertrouwen en veiligheid wordt bevorderd. Meer informatie daarover vindt u op www.kanjertraining.nl .

De Berg en Bosschool heeft 10 lokalen en telt gemiddeld 170 leerlingen. Bij aanvang van dit schooljaar zijn we gestart met 8 groepen.