kleutergroepen

Voor de kleuters gelden in onze school soms wat andere regels dan voor de hogere groepen:
Het brengen en halen’

’s Morgens kunt u uw kleuter tussen 8.20 en 8.30 uur in de klas brengen,’s middags tussen 12.50 en 13.00 uur.

De leerkrachten brengen de kleuters aan het eind van de schooltijd bij het hek aan de Burg. Roosmale Nepveulaan. Bij slecht weer hoeft u niet bij het hek te wachten, maar kunt u uw kind binnen ophalen.

Laarzen

Wilt u alstublieft de naam van het kind in de laarzen zetten! Op sokken lopen in de klas kan niet, dus graag pantoffels mee of gymschoentjes aan (eveneens voorzien van naam).

Eten en drinken

Iedere dag rond een uur of 10 gaan de kinderen wat drinken en mogen een hapje eten. Graag het drinken in een beker meegeven, we willen graag zo min mogelijk pakjes drinken op school zien. Daarnaast kunnen de kinderen wat schoongemaakt fruit meenemen, crackertjes, of een soort ‘granenkoek’ bijvoorbeeld. Liever geen chocoladekoeken enz.

Gym en spel

We maken veel gebruik van de gymzaal, bij slecht weer en kou. Het is dus erg handig als de kinderen zichzelf kunnen aan- en uitkleden. Oefent u dit thuis?

Uw kind mag, als u dit wenst, gymschoentjes dragen in de gymzaal. Graag gymschoentjes zonder veters.

Speelgoed

Als regel geldt: geen speelgoed mee naar school. De ervaring heeft geleerd dat er vaak iets stuk gaat of kwijt raakt en dat geeft veel verdriet.

Een uitzondering maken we met een verjaardag en na Sinterklaas; dan mag het kind een cadeau laten zien. Boekjes mogen altijd mee genomen worden. (wel voorzien van naam a.u.b.)

Contact ouders-leerkrachten

Een goed contact tussen de ouders en de leerkrachten is m.n. in de kleutergroepen erg belangrijk. Er is altijd wel de gelegenheid de juf iets te vertellen. Om 8.30 uur wil de juf wel graag met de les beginnen.

Wilt u wat langer over uw kind praten of zijn er problemen, dan kunnen we beter een afspraak maken.

Ook zijn er contactavonden voor groep 1 en 2 en ontvangt u/uw kind aan het eind van groep 1 het eerste schriftelijke rapport.

Aan het eind van groep 2 krijgen de kinderen eveneens hun rapport.