kleutergroepen

Eten en drinken

Iedere dag rond een uur of 10 gaan de kinderen wat drinken en mogen een hapje eten. Graag het drinken in een beker meegeven, we willen graag zo min mogelijk pakjes drinken op school zien. Daarnaast kunnen de kinderen wat schoongemaakt fruit meenemen, crackertjes, of een soort ‘granenkoek’ bijvoorbeeld.

Alle kinderen lunchen samen met de eigen leerkracht.

Gym en spel

We maken veel gebruik van de gymzaal, bij slecht weer en kou. Het is dus erg handig als de kinderen zichzelf kunnen aan- en uitkleden. Oefent u dit thuis?

Speelgoed

Als regel geldt: geen speelgoed mee naar school. De ervaring heeft geleerd dat er vaak iets stuk gaat of kwijt raakt en dat geeft veel verdriet.

Een uitzondering maken we met een verjaardag en na Sinterklaas; dan mag het kind een cadeau laten zien. Boekjes mogen altijd mee genomen worden. (wel voorzien van naam a.u.b.)

Contact ouders-leerkrachten

Een goed contact tussen de ouders en de leerkrachten is erg belangrijk. Daarom is er twee keer per jaar een KOL-gesprek. Een gesprek tussen het kind, de ouder en de leerkracht.

Ook zijn er contactavonden voor groep 1 en 2 en ontvangt u/uw kind aan het eind van groep 1 het eerste schriftelijke rapport.

Aan het eind van groep 2 krijgen de kinderen eveneens hun rapport.