Korte introductie van de school

Algemene beschrijving:
Onze school is een openbare basisschool en is gelegen in de mooie wijk Berg en Bos. Wij zijn gehuisvest in een rijksmonumentaal schoolgebouw wat dateert uit 1932. In 2000-2001 is ons gebouw geheel gerenoveerd en uitgebreid.

De school draagt er zorg voor dat aan de kinderen goed onderwijs wordt geboden en dat de kinderen zich middels regelmaat, rust en structuur verder kunnen ontwikkelen.

Bij aanvang van dit schooljaar telt de school ca 170 leerlingen die verdeeld zijn over 7 groepen.

De naam:
In het begin van de jaren dertig kreeg de mooie wijk Berg en Bos steeds meer gestalte. De wens om een lagere school te stichten en te bouwen werd verwezenlijkt. De wijk was genoemd naar situering en inrichting en het was niet verwonderlijk dat de school die in 1932 werd geopend, dezelfde naam kreeg.

De directie:
Mevr. N Bolt is directeur van de school. Zij heeft de algemene leiding en draagt de eindverantwoordelijkheid voor de (onderwijskundige)inhoud van de school binnen de beleidskaders van Leerplein055, alsmede voor de algehele organisatie. Daarmee wordt gewaarborgd dat elk van de dertig scholen de eigen identiteit behoudt.