Nieuwsbrief Berg en Bos 1 oktober 2021

High Performance Schools

High Performing Schools

Een school waar álle leerlingen leren. Een school waar goed en waardevol onderwijs wordt gegeven. Dat is waar de leerkrachten en de schoolleiding van de Berg en Bosschool de komende jaren nog meer aan zal gaan werken. We gaan deelnemen aan het ontwikkelprogramma voor de schoolleiding en leerkrachten.

Door onderzoek naar de best presterende scholen wereldwijd, aangevuld met wetenschappelijk onderzoek vanuit o.a. de cognitieve psychologie, sociologie en pedagogiek, is er bekend wat een school nodig heeft is om een goed presterende school te worden.

De komende twee schooljaren zal het kernteam bestaande uit directeur, de intern-begeleider en drie leerkrachten deelnemen aan het HPS-programma. Dit kernteam zal de kennis binnen de school brengen zodat uiteindelijk alle leerkrachten volgens deze principes kunnen werken. Een HPS- school is geen onderwijskundig concept zoals Dalton of Montessori. Het is een school waar volgens de uitgangspunten van HPS wordt gewerkt.

Wat willen we graag? …

Meer lezen.

Rekenen in groep 8

Rekenen is meer dan sommetjes maken!

De kinderen van groep 8 hebben vandaag geen 'sommen' gemaakt. Vandaag stond het gradennet op het rekenprogramma. Termen als Noordelijk- en Zuidelijk Halfrond, Ooster- en Westerlengte zijn nu bekend. Daarna hebben ze met de atlas afstanden over de wereld moeten berekenen.

Verstoppertje in school

Vandaag zijn alle kinderen van groep 5 t/m 8 op schoolreis. We hopen dat ze een heel gezellige dag hebben.

De kinderen van groep 6 t/m 8 hebben vanmorgen eerst heel hard gewerkt, maar daarna even mogen genieten van zo'n 'lege' school. Wat is het leuk om dan even verstoppertje te spelen met alle kinderen die nog op school waren!

Open dag

Open dag op 6 oktober gaat door! Aanmelden is verplicht.

Op woensdag 6 oktober doet onze school mee aan de gezamenlijke open dag van basisscholen in Apeldoorn. Fijn dat dit weer mogelijk is! Wij bieden ouders graag de mogelijkheden om een goede schoolkeuze voor hun kind te kunnen maken. Sfeer proeven op school speelt daarbij een belangrijke rol. Tijdens de open dag op 6 oktober kunnen ouders van 09.00 tot 12.00 uur een bezoek brengen aan onze school. Ouders moeten zich wel vooraf aanmelden voor de open dag. Aanmelden doen ouders online via de website basisscholenapeldoorn.nl Wij zorgen 6 oktober natuurlijk voor een veilige rondleiding door de school, passend bij de actuele corona-maatregelen. Ken je ouders in je omgeving die op zoek zijn naar een basisschool? Attendeer ze gerust op de open dag van 6 oktober!

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Berg en Bos is onderdeel van Leerplein055