Nieuwsbrief Berg en bos 3 september 2021

Stokbroodbakfeest uitgesteld tot...

We starten elk schooljaar na een paar weken altijd met het traditionele stokbroodbakfeest voor alle ouders en kinderen. Een mooie gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen en een gezellige start van het schooljaar. 

Op dit moment is het nog onzeker of we dit binnen de Corona-richtlijnen die op dit moment gelden voor het onderwijs het stokbroodbakfeest op een verantwoorde manier kunnen organiseren.

Samen met de Activiteitencommissie hebben we dan ook besloten om de persconferentie van 20 september af te wachten. Daarna zullen we kijken of het mogelijk is om het feest te organiseren. Als we dan mogelijk is zullen we zo snel mogelijk een datum prikken waarop we dit toch kunnen gaan doen. We hopen dat het eind september/begin oktober dan toch kan plaatsvinden.   

 

Even voorstellen.. juf Sanne van Dorssen

Hallo, mijn naam is Sanne van Dorssen en ik sta dit jaar samen met Jaak Notebaert in groep 6. Een aantal van jullie heeft mij afgelopen jaar wellicht al zien rondlopen, als stagiair bij groep 8 en groep 3.

Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn, en na mijn middelbare school ben ik op mijn 18de naar Rotterdam verhuisd om daar aan het conservatorium altviool te studeren. Hierna heb ik de lerarenopleiding Engels gedaan en in 2005 ben ik als kersverse docent Engels naar Italië verhuisd met mijn (Italiaanse) vriend om daar te gaan wonen en werken. In 2018 zijn we weer naar Nederland gekomen. Na ongeveer 15 jaar als docent Engels gewerkt te hebben, kwam ik vorig jaar tot de conclusie dat ik, om meerdere redenen, liever  in het basisonderwijs voor de klas sta. Ik ben toen gestart met een tweejarig deeltijd traject voor zij-instromers aan de Pabo in Deventer. …

Meer lezen.

---

Pengebruik op school en luizentassen

 Op de Berg en Bosschool schrijven alle kinderen met een vulpen. (rollervulpen) In groep 3 schrijven de kinderen tot aan de kerstvakantie met potlood, daarna beginnen zij ook met het leren schrijven met een rollervulpen. Alle kinderen krijgen eenmalig in groep 3 een vulpen van school waar ze alle jaren  hier op school mee kunnen schrijven. Als de pen kwijt of kapot is moeten ze zelf voor een nieuwe vulpen zorgen. Dat mag een eigen vulpen zijn, maar ze zijn ook op school verkrijgbaar voor €7,00 per stuk. Vullingen krijgen de kinderen gewoon van school.

Ook krijgen alle kinderen die starten op school een luizentas. Deze tas kost €4,00 als deze vervangen moet worden. Ook deze zijn op school verkrijgbaar. De luizentas mogen de kinderen zelf versieren en mooi maken. zoals ze zelf willen. De zak moet wel wasbaar blijven.

 

---

Even voorstellen...meester Jaak Notebaert

 Ik ben Jaak Notebaert, geboren te Tielt (België). In 1998 ben ik verhuisd naar Nederland (Amsterdam) om te studeren aan het Amsterdams Conservatorium (Trombone Klassiek en Directie). Na het behalen van mijn lerarenopleiding (Pabo) geef ik sinds 2010 les in het basisonderwijs. Sinds een paar jaar woon ik, samen met mijn vrouw en twee zoons, met heel veel plezier in Zutphen Wil je meer weten over meester Jaak? Klik dan op:Kennismaking

Even voorstellen.. Ingrid Palm

Ingrid gaat dit schooljaar aan de slag als schoolmedewerker op De Berg en Bosschool. Ze is er altijd op donderdag en zal dan ook vaak de telefoon opnemen. Verder zal Ingrid allerlei ondersteunende werkzaamheden uitvoeren voor de directie en de leerkrachten. Wij zij heel blij dat Ingrid komend jaar ons team komt versterken!

---
---

Even voorstellen.. juf José

 Hoi allemaal,

Mijn naam is Juf José, en vanaf dit schooljaar kom ik iedere maandag de gymlessen geven. Ik werk daarnaast ook op de Vijfster en de Boemerang. In mijn vrije tijd doe ik graag aan wedstrijdzwemmen. Daarnaast zijn er verschillende sporten die ik regelmatig doe, waaronder (beach)volleybal, klimmen en hardlopen. In mijn gymlessen staat bewegen uiteraard voorop. Ik zie graag dat kinderen plezier hebben in bewegen en van daaruit ook in hun vrije tijd graag gaan bewegen. Tijdens mijn lessen geef ik ook veel aandacht aan de manier waarop kinderen met elkaar spelen en van elkaar kunnen leren. Ik kijk er naar uit om maandag echt te beginnen.

---

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

Berg en Bos is onderdeel van Leerplein055