Nieuwsbrief volledig in uw browser bekijken? Klik hier

nieuwsbrief Berg en bos
12 februari 2014
inleiding

Het-Berg-en-Bos-Bulletin in een geheel nieuwe lay-out en vanzelfsprekend ook op onze website te lezen!

algemeen
Berg en Bos / MAM's Peutercollege

BERG EN BOS /  MAM’s PEUTERCOLLEGE
Wat is het MAM’s Berg en Bos Peutercollege?
De Berg en Bosschool en MAM’s Kinderopvang Jachtlaan draaien vanaf 1 januari 2014 een pilot waarbij peuters zich binnen een rijke leeromgeving in een kleuterklas spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dit noemen wij Het MAM’s Berg en Bos Peutercollege. Het Peutercollege is elke week op donderdag ochtend vanaf 08.30-12.00 uur open.

Peuters die deel kunnen nemen zijn 3 jaar of ouder. Kosten om aan het Peutercollege deel te nemen zijn €6,70 per uur voor een ochtend betaald u €23,45. Voor dit product kunt u een toeslag van de belastingdienst ontvangen. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de belastingdienst.

Waarom is er een Peutercollege?
Het doel van het MAM’s Berg en Bos Peutercollege is om te onderzoeken of de leeromgeving van de basisschool peuters kan stimuleren in hun ontwikkeling, zodat hun prestaties en aansluiting op de basisschool verder kunnen verbeteren.

Lees verder
Stichting Berg en Bos

Over de toegevoegde waarde van ‘mijnheer Ljubo’ in onze school is al genoeg gezegd en geschreven waarbij het woord ‘onmisbaar’ zeker gebruikt mag worden. Bezuinigingen vanuit de overheid maken het financieren van diverse zaken lastig zo niet onmogelijk. Ziehier het belang van onze stichting Berg en Bos, waarvan het hoofddoel is en blijft ‘het behoud van onze conciërge’.
Rekeningnummer van de stichting: NL85INGB0006313481. Wij zien uw gift gaarne tegemoet!

Stagiaires

Als opleidingsschool van Pabo Saxion Deventer mogen wij ieder jaar diverse ‘aanstaande collega’s’ begroeten en begeleiden. In de maand februari vindt binnen onze school de wisseling van stagiaires/groepen plaats. Hierbij de indeling voor komende periode:
Groep 2: Jasmijn Brinchate – donderdag (tot 19 juni)
Groep 3: Iris van Alteren – donderdag (tot 19 juni)
Groep 4: Kirsten Koopman – maandag en dinsdag (tot 18 juli)
Groep 5A: Maud Meurs – donderdag (tot 18 juli)
Groep 5B: Laura Haldan – maandag en dinsdag (tot 24 juni)
Groep 6: Mireille Baert – Lio-stage maandag t/m vrijdag (tot 18 juli)
Groep 7: Wesley Brink – Lio-stage maandag t/m vrijdag (tot 18 juli)
Juf Juliët is als Lio-student vanaf de eerste schooldag werkzaam geweest in groep 7. Zij heeft dit met veel toewijding en betrokkenheid gedaan en heeft hiermee haar opleiding tot leerkracht voltooid. Proficiat! Donderdag 13 februari is haar laatste werkdag op onze school en nemen wij, onder dankzegging voor alles wat zij

Lees verder
Passend Onderwijs

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Het kabinet wil dat zoveel mogelijk kinderen naar een reguliere school kunnen gaan. Kinderen die het echt nodig hebben kunnen naar het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs. In Apeldoorn gaan de twaalf besturen en de bijbehorende basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs samenwerken om alle leerlingen passend onderwijs te kunnen geven.

Scholen krijgen zorgplicht. Dat betekent dat scholen elk kind een passende onderwijsplek moeten bieden. Of op de school waar u uw kind aanmeldt, eventueel met extra ondersteuning, of op een andere school in het regulier of speciaal onderwijs. Ouders worden hier nauw bij betrokken en scholen gaan beter samenwerken. Ook hoeven ouders geen ingewikkelde indicatieprocedure te doorlopen en zijn er straks geen rugzakjes meer. De extra ondersteuning die kinderen nodig hebben wordt rechtstreeks door de samenwerkende scholen georganiseerd en betaald.

Passend onderwijs Apeldoorn Op onze website

Lees verder
Sport van de maand

Zoals eerder gemeld is het mogelijk via www.sportstimulering-apeldoorn.nl aan te melden voor Sport van de maand. Een initiatief van Accres Apeldoorn in samenwerking met vele sportverenigingen.
In de maand maart staat ‘handbal’ centraal (groepen 4 t/m 7), in de maand april zijn dit ‘honkbal en softbal (gr 4 t/m 6), hockey (gr 4 t/m 8) en mountainbike (gr 6 t/m 8)’, in de maand mei is dit ‘survival’ (gr 8)
Indien er belangstelling is: denk aan de termijn van inschrijven! Voor deelname in maart is de uiterste datum 14 februari, voor deelname in april is dit uiterlijk 14 maart en voor deelname in mei is dit 11 april.
Voor vragen over Sport van de maand kunt u zich altijd melden bij Jacqueline Verhoeff.

ANWB Streetwise

Op dinsdag 4 november 2014 staat de gehele dag de school in het teken van ANWB-Streetwise: een verkeers educative dag voor de groepen 1 t/m 8. In het kader van ‘verkeersopvoeding voor jong en oud’ heeft ANWB Streetwise 5 praktische animaties, speciaal voor ouders, gelanceerd. Ouders krijgen hierin praktische tips om de verkeersveiligheid van kinderen zèlf te vergroten.
De vijf onderwerpen die centraal staan zijn:
- goede fietsverlichting
- veilige routes naar school
- het juiste autostoeltje
- goed zicht in het verkeer
- remweg van auto’s
U vindt de animaties op: www.anwb.nl/verkeersveiligheid/watiedereoudermoetwetenoververkeersveiligheid
Bijna 1,5 miljoen kinderen hebben in Nederland inmiddels ANWB Streetwise lessen gevolgd. Door ouders meer bij het programma te betrekken wordt het effect van ANWB Streetwise vergroot. En dat draagt bij aan de ambities die de ANWB heeft geformuleerd voor 2020: 50% minder verkeersslachtoffers en 25% minder verkeerdoden. ANWB Streetwise wil hier graag samen met school en ouders voor gaan!

"Laatste" werkdag juf Esmée

Donderdag 27 maart is de ‘laatste’ werkdag van juf Esmée. Zij gaat dan met zwangerschaps/bevallingsverlof. Rond 1 mei verwachten juf Esmée en haar Jeroen hun eerste kindje. Met ingang van het nieuwe schooljaar keert juf Esmée weer terug op de werkvloer (drie dagen per week). Wij wensen haar in alle opzichten een mooie periode toe!
Wie juf Esmée gaat vervangen in groep 4 is nog niet bekend. In overleg met de plaatsingscommissie van Leerplein055 zal dit in de loop van maart duidelijk worden.

Activiteitenrooster

Vrijdag 14 t/m vrijdag 21 februari: voorjaarsvakantie
Zondag 23 februari : atletiek (hardlopen) in Omnisportcentrum
Maandag 24 februari : de school begint weer
Woensdag 26 februari : hoofdluiscontrole
Vrijdag 28 februari : spelletjesochtend groep 1/2
Vrijdag 28 februari : gastles groep 8 – roken en drugs
Dinsdag 4 maart : MR-vergadering
Vrijdag 7 maart : gastles groep 8 – alcohol
Woensdag 12 maart : juffen- en meesterdag (viering verjaardagen schoolteam)
Zaterdag 15 maart  : scholierencross
Woensdag 26 maart / woe 2 april : voorrondes schoolvoetbal (gr 7/8)
Vrijdag 28 maart : spelletjesochtend groep 1/2
Vrijdag 28 maart : 1ste voorronde Playbackshow (gr 5 t/m 8)
Vrijdag 28 maart : gastles groep 8 – internet
Maandag 31 maart : schoolfotograaf
Woensdag 2 april : Open Dag
Vrijdag 4 april : 2de voorronde Playbackshow (gr 5 t/m 8)
Zaterdag 5 april : voorronde schoolstijldansen (gr 5)
Donderdag 10 april : theoretisch verkeersexamen gr 7
Zaterdag 12 april : finale schoolstijldansen (gr 5)
Woensdag 16 april : finale Playbackshow
Donderdag 17 april : Paasactiviteiten
Vrijdag 18 april t/m ma 21 april : Paasvakantie
Dinsdag

Lees verder
Agenda
13
feb
2014
rapport mee
13
feb
2014
Groep 4 naar het Omnisport centrum
14
feb
2014
voorjaarsvakantie
26
feb
2014
hoofdluiscontrole
28
feb
2014
spelletjesochtend groep 1 en 2
Bekijk de volledige agenda
Leerplein055 op Twitter
RT @Andre_Koers: OK, topschool, dus. Ik, de leraar, is zo'n complex beroep, maar we hebben top-klassemanagers #trots @Leerplein055 #Inspec…
februari 12
#de plusklas van de #meester Lugtmeijer bouwt een dromenland! Kinderen en juf gemotiveerd, mooi initiatief! http://t.co/syjbbk0TfX
februari 11
social media
Facebook
adresgegevens
Soerenseweg 105
7313 EJ Apeldoorn
Telefoon: 055 3552394
E-mail: bergenbos@leerplein055.nl
Berg en Bos is onderdeel van Leerplein055