Nieuwsbrief volledig in uw browser bekijken? Klik hier

nieuwsbrief Berg en bos
17 december 2013
inleiding

Het-Berg-en-Bos-Bulletin in een geheel nieuwe lay-out en vanzelfsprekend ook op onze website te lezen!

algemeen
Nieuwe leerlingen

De afgelopen periode mochten wij weer een aantal nieuwe leerlingen begroeten:
Maurits Jansen, Arnoud Braam, Anne-Roos Burger, Lola-Louise Laurens, Berend Wilts (allen groep 1).
Wij wensen deze leerlingen een heel fijne Berg-en-Bos-tijd toe!

Actie schoenmaatjes

In november hebben we, evenals andere jaren, weer meegedaan aan de door Edukans georganiseerde actie ‘Schoenmaatjes’. Na een wat aarzelend begin hebben we uiteindelijk 144 gevulde schoenendozen in kunnen leveren. Een prachtig resultaat waarvoor onze hartelijke dank.

Training groep 4

De afgelopen tien weken is het professionele team van ButterflyHolland8 op de donderdagochtenden met de leerlingen van groep 4 ‘aan het werk’ geweest. Omgaan met gevoelens, het samenwerken met elkaar, vertrouwen en respect naar elkaar waren de centrale thema’s. Mede door deze trainingen kunnen we spreken van een goede sfeer in de groep, hetgeen zowel het sociale element alsook het cognitieve aspect ten goed komt.

We kijken terug op een geslaagd project!

De Berg en Bosschool volgen via Facebook?!

U wilt vast en zeker ook via Facebook op de hoogte blijven van wat uw kind(eren) meemaakt op school.
Via onderstaande link komt u op de pagina van de Berg en Bosschool en hoeft u nog alleen maar ‘vind ik leuk’ aan te vinken en wordt u op de hoogte gehouden van alle bijzonderheden betreffende de Berg en Bosschool.

Vanzelfsprekend hopen wij heel veel volgers te mogen ontvangen!

https://www.facebook.com/bergenbosschool

 

Website

U bezoekt toch ook met enige regelmaat onze website www.bergenbosschool.nl?! Voor het laatste nieuws (oa groepsberichten), informatie + foto’s naar aanleiding van een activiteit, het Berg-en-Bos-Bulletin,  etc: het staat op de website van onze school.

Social media

Op dinsdagavond 28 januari as organiseren wij een informatieavond rondom Social Media. Weet u wat uw kind doet achter de computer, op internet, facebook, mobile telefoon, etc, etc.?
Christian Kluft, bovenschools ICT’er bij Leerplein055, neemt u mee langs alle kansen, maar zeker ook bedreigingen, die Social Media in zich heeft. Direct na de Kerstvakantie krijgt u de uitnodiging inclusief aanmeldstrookje

Callunalaan autovrij

Mede namens de verkeerscommissie doen wij een beroep op u de Callunalaan bij het begin en einde van de schooltijden autovrij te houden. De veiligheid van de kinderen die naar school toe komen en naar huis gaan staat voorop!

Sport van de maand

Als bijlage bij dit Bulletin vindt u nogmaals de nieuwe digitale werkwijze van Accres met betrekking tot aanmelden en deelname aan Sport van de maand. Voorheen konden de leerlingen zich via school aanmelden, nu moet dit vanuit de thuissituatie digitaal gebeuren via www.sportpas.nl/apeldoorn.

Via onderstaande link komt u direct bij de handleiding en informatiebrief.

Brief + handleiding sportpas

Nationale Voorleesdag

Woensdag 22 januari 2014 is de Nationale Voorleesdag. Krrrr…okodil! van Catherine Rayner is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2014. Als school willen wij hier aandacht aan schenken en wel op de volgende manier: op een vooraf afgesproken tijdstip wisselen alle leerkrachten van groep en zullen in de voor hen ‘nieuwe’ groep gaan voorlezen. Een ‘los’ verhaal of het op dat moment in gebruik zijnde voorleesboek. De leerkrachten maken daar vooraf afspraken over en vanzelfsprekend zullen de leerlingen geïnformeerd worden over de nationale Voorleesdag en onze activiteit.

Activiteitenrooster
Maandag 6 januaride school begint weer om 08.30 uur
Woensdag 8 januarihoofdluiscontrole
Donderdagmorgen 9 januaristart kleuter/peutercollege Berg en   Bos/MAM’s
Dinsdag 21 januariMR vergadering
Woensdag 22 januariNationale Voorleesdag
Dinsdag 28 januariinformatieavond Social Media
Vrijdagmorgen 31 januarispelletjesochtend groep 1 en 2
Maandag 11 en dinsdag 12 februarirapportgesprekken groep 3 t/m 7
Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februariCito Eindtoets groep 8
Woensdag 12 februari3de Bulletin
Vrijdag 14 t/m zondag 23 februariVoorjaarsvakantie
Maandag 24 februaride school begint weer om 08.30 uur

 

WIJ WENSEN EENIEDER FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND NIEUWJAAR!

Leerplein055 op Twitter
RT @Netwijs: Even 10 minuten over in de klas? Kijk dan eens naar deze kerstspellen: http://t.co/3qcvmyWCCc #digibord #lesPO #onderwijs #net…
december 17
De laatste schoolweek van 2013! Hard werken wordt op de scholen afgewisseld met schaatsen, inzamelingen voor #SR13 en kerstactiviteiten #055
december 17
social media
Facebook
adresgegevens
Soerenseweg 105
7313 EJ Apeldoorn
Telefoon: 055 3552394
E-mail: bergenbos@leerplein055.nl
Berg en Bos is onderdeel van Leerplein055