Zabuki Festival

donderdag 13 februari 2020

Zabuki Festival 2020
Donderdag 6 februari gingen groep 6, 7 en 8 naar het Zabuki Festival in Deventer. Tijdens dit festival deden de leerlingen mee aan verschillende workshops, georganiseerd door studenten van het Saxion. Het thema dit jaar was ‘thee’. Karel en Owen hebben een stukje geschreven over deze leuke dag:
‘We kwamen binnen en dachten gelijk: wow! Er waren studenten die ons begeleidden naar een presentatie over Hidde Dirks Kat. Daar stond een man die veel informatie over hem vertelde. Later liet hij spullen zien waarvan hij dacht dat het de theepot van Hidde Dirks Kat was. Hidde Dirks Kat was heel rijk en was commandant van het schip de Klara. Op een dag werd Hidde verliefd. Zij heette Jantje. Nadat ze waren getrouwd kregen ze een kind en die heette Dirk. Hidde Dirks Kat moest op een lange zeereis en toen hij na vele avonturen terugkeerde, hing hij een theepot aan de mast om te laten zien dat het hun schip was. Het was heel leuk om het verhaal te horen.
We begonnen in het lab met thee onderzoeken in tweetallen. Je had heel veel verschillende soorten thee! Daarna kreeg je ook nog mengsels. Die mengsels waren 2 soorten thee door elkaar, maar welke? Bij het tweede onderdeel (bedacht door pabo-studenten) gingen we zelf thee maken met verschillende smaken. We gingen ook een quiz over thee doen, dat was heel leuk. Daarna moesten we heel lang lopen (het Saxion is een groot gebouw) naar het volgende en laatste onderdeel. Daar gingen we scherven bekijken en opgravingen doen met archeologie studenten. Ook hielden we een theekransje. Het was een leuke dag en we werden goed verzorgd. Het enige wat niet zo leuk was, was dat we heel laat terug kwamen.’
Door Owen en Karel