Project fotografie

vrijdag 19 mei 2017

Project fotografie

De afgelopen 3 weken hebben we  met de hele school aan het thema fotografie gewerkt.

Hier zijn we o.a. mee bezig geweest:

De kleuters mochten op de foto met hun knuffel en ze hadden een echte fotostudio nagemaakt.
Groep 3 heeft zelf fotolijstjes geknutseld en daarin hun eigen foto met een knuffel. Ook hebben ze elkaar gefotografeerd in een fotolijst.
In groep 4 hebben ze collages gemaakt, de helft van hun gezicht bij de foto getekend.
In groep 5 zijn ze bezig geweest met stop motion filmpjes, fotograferen in verschillende perpectieven, snapchat foto’s en optisch bedrog.
Ook werd er van elk kind een portretfoto gemaakt waarbij ze heel boos of verdrietig moesten kijken.
In groep 6 kwam ook het optisch bedrog aan bod, hebben ze een eigen verhaal gemaakt door middel van green screens, ze hebben ook dwergfoto’s en stilleven foto’s  gemaakt.
In groep 7 hebben ze gewerkt met sequentie, stilleven, optisch bedrog en ook zij hebben een verhaal gemaakt met behulp van green screens.
Groep 8 is veel bezig geweest met het maken van optisch bedrog foto’s

De groepen 3 t/m 8 hebben een les “camera obscura” gehad van fotograaf Rudy Blom.

Het was een zeer boeiend en leerzaam project. Alle kinderen zijn er ontzettend enthousiast mee aan de gang geweest.
Op donderdagmiddag 18 mei was er een tenstoonstelling door de hele school. Leuk dat er zoveel ouders/familieleden kwamen kijken!

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan