Pilot Spaans op de Berg en Bosschool

vrijdag 24 mei 2019

Na een voorbereiding van enkele maanden zijn we sinds enkele weken gestart met een pilot Spaans. Al een tijdje is de afdeling tweetalig-vwo van de KSG  achter de schermen bezig om de aansluiting tussen het primair onderwijs en de KSG te versterken. Tot aan de zomervakantie gaat Blanca Wilde-Lopez ( docent Spaans)  één maal weer week Spaans geven aan een kleine gemengde groep leerlingen uit groep 5-8.

Dit sluit mooi aan op ons Vroeg Vreemde Taal Onderwijs. Binnen onze school zijn verschillende leerlingen die al uitstekend Engels spreken. Voor deze leerlingen is deze pilot een mooie kans om alvast met een tweede vreemde taal kennis te maken.

De insteek van het traject is om samen met de KSG betekenisvol, uitdagend en internationaal georiënteerd onderwijs te kunnen bieden. Vanmorgen heeft de Stentor er ook een mooi artikel over geplaatst. Na de zomervakantie gaan we kijken hoe we dit verder vorm gaan geven. Waarschijnlijk gaat er dan ook een klein groepje leerlingen uit de onderbouw starten.