Nieuws uit groep 8

vrijdag 12 juli 2019

Les Media Wijsheid

Op donderdag 10 juli hebben de kinderen van de groepen 6 t/m 8 een gastles gehad over mediawijsheid. De kinderen groeien op in een wereld waarin Social Media niet meer is weg te denken. Computers en tablets thuis, een telefoon in je broekzak, je bent altijd bereikbaar.

De kinderen zijn tijdens deze les nog eens geconfronteerd met de leuke onderdelen van Social Media, maar zeker ook de minder leuke kanten. De leuke kanten zijn natuurlijk appen met je vrienden, foto’s doorsturen van leuke momenten tijdens de sport of vakantie. Maar groepsdruk is minder leuk, afhankelijkheid van je telefoon, bang om berichtjes te missen zijn negatieve aspecten. Ook het cyberpesten is aan de orde geweest.

Misschien dat de kinderen weer een beetje meer bewust omgaan met het fenomeen Social Media!

Afscheidsmusical groep 8

Op dinsdag 16 voert groep 8 de afscheidsmusical ‘Bon Bonni Beach’ op in de aula van VC Walterbosch. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om dinsdag een geweldig optreden te verzorgen. De kinderen kennen de tekst, zingen als nachtegaaltjes de liedjes en hebben het gehele decor zelf geschilderd.

We gaan er van uit dat het een geweldige avond gaat worden. Na afloop zullen de kinderen allemaal nog in het zonnetje gezet worden!

Laatste schooldag groep 8

Woensdag 17 juli is de laatste schooldag voor de kinderen van groep 8. Ze worden om 09.00 uur op school verwacht voor het afscheid van Juf Jacqueline. Daarna zullen ze gaan trakteren in alle klassen. Als laatste zullen de kinderen deze laatste schooldag de schooldag op een ludieke wijze verlaten.

We wensen de kinderen nu alvast een fijne vakantie en een goede start en veel succes op het Voortgezet Onderwijs.