Nieuws uit groep 1-2

vrijdag 29 januari 2021

In groep 1/2 zijn we erg druk met het thuisonderwijs. Elke dag staan er voor de leerlingen tal van activiteiten klaar. Zo zijn er opdrachten op het gebied van rekenen, taal, motoriek, muziek, spel, Engels, en breinkrakers in de vorm van denksleutels. In de Meet-gesprekken die wij met de leerlingen voeren worden activiteiten gedaan omtrent de doelen die wij ook in de klas volgen. Zo hebben wij afgelopen week de letter k aangeboden door middel van een kijkplaat en andere verwerkingsopdrachten, waaronder het schijven van de blokletter. In het begin van de week hebben wij een gesprek met de hele groep, hier wordt voorgelezen en krijgen de leerlingen tijd om wat aan elkaar te vertellen. Naast al het harde werken worden er ook dingen georganiseerd zoals een pyjamaparty en krijgen de leerlingen ruimte om hun eigen dingen te kunnen vertellen aan de juf, meester en klasgenoten. Wij zien dat de thuisjuffen en thuismeesters hard aan het werk zijn en dat iedereen zo goed en kwaad als het kan de leerlingen weer een stap vooruithelpen in hun eigen ontwikkeling.