Nieuws uit groep 6

vrijdag 7 oktober 2016

groep6Groep 6 heeft dit jaar 2 juffen. Op maandag en dinsdag juf Wendy, de andere dagen is juf Madelon aanwezig. Juf Wendy is al jaren werkzaam bij ons op school. Juf Madelon is na 5 jaar weer terug van weggeweest.

De eerste weken zitten er al weer op. We hebben kennisgemaakt met elkaar en zijn inmiddels hard aan het werk. De eerste toetsen en dictees zijn geweest. Voor deze groep was de topo-toets van Overijssel een primeur. Iedereen heeft hard zijn best gedaan met leren.

Vorige week hebben we als tekenopdracht leren samen tekenen. De eerste opdracht was een tekening maken met onze handen aan elkaar als tweetal. Dat was best lastig. Soms wachten op je maatje omdat deze bezig was. Duidelijk uitleggen wat het plan is is dan ook erg belangrijk. Bij de tweede opdracht moest het vel papier in twee delen worden gevouwen. Je mocht niet van je eigen helft af, maar samen moest het wel een geheel vormen. De resultaten hangen nu in de hal bij de klas.

Het eerste schoolfeest hebben we ook weer gehad; ons jaarlijkse stokbroodbakfeest. We hebben heel veel kinderen zien smullen van de zelf gebakken broodjes.

We gaan er een fijn jaar van maken met zijn allen.

Juf Wendy en juf Madelon