HVO lessen

donderdag 31 oktober 2019

Nieuwsbrief 1

Herfst 2019

Tijdens de eerste weken in groep 5 hebben we kennisgemaakt met elkaar en met HVO. We speelden het namenspel zodat ik de namen goed kan leren kennen. We keken naar overeenkomsten en verschillen in de groep. Het complimentenspel was een topper: je mocht jouw ‘sneeuwbal’ door het lokaal gooien en voor iemand een compliment opschrijven. Rond dierendag hebben we het gehad over beroepen waarbij met dieren gewerkt wordt: gaan ze goed met de dieren om? De leerlingen maakten ook grappige nieuwe dieren.

Voor groep 6 is het verslagschrift nieuw. Hierin schrijft elke week een andere leerling over de les. Daarmee kijken we elke week terug op de vorige les. Ook raden we elke week een kaartje met vijf dingen over jezelf om te kijken hoe goed je elkaar kent. Na de eerste les over de vakantie hebben we het gehad over namen en wat die betekenen. Ben je vernoemd, zegt je naam wat over jou? We maakten een gave tekening van de eerste letter van je naam.

In de Kinderboekenweek hadden we een filosofieles over de reis of de bestemming. De leerlingen filosoferen vaker met Juf Celeste: het werd een mooi gesprek. Het volgende onderwerp ging over de levensvraag ‘Wat is tijd?’ Wat is het voordeel van ouder worden? Eén van de leerlingen zei: ‘Dan heb je meer herinneringen’.

Nicolet Korenblik

HVO docent

Delen via