HVO groep 5 en 6

vrijdag 11 januari 2019

Na de herfstvakantie zijn we in beide groepen van start gegaan met het thema: Blijf de aarde trouw. Hoe zou jij aan een alien uitleggen wat de aarde en wat een mens is? We bekeken je voetafdruk op de aarde en de leerlingen bedachten iets wat ze gingen doen in de week na de les: korter douchen, op de fiets naar school, een dag geen vlees eten, de lampen uitdoen enz.
Natuurlijk hebben we de les daarna gekeken of het gelukt is.
We sloten af met een collage of een mini-boekje over blij zijn met de aarde.
Nieuw is ook het evaluatieformulier: bij welk thema van HVO past de les en welk woord hoort erbij? Rond Sinterklaas speelden we het pepernotenspel in groepjes: alle groepjes hebben de pepernoten eerlijk verdeeld!
In de kersttijd schreven we kerstkaarten aan eenzame ouderen. Ook was er in groep 5 een verhaal over een oude koning en zijn twee zonen. De lichtjes die de leerlingen gemaakt hebben hingen hopelijk ergens in de kerstboom thuis.
In groep 6 ging het verhaal over een kostbaar doosje. Of was het waardevol? De doosjes hebben misschien een plek gevonden bij de kerstboom.