Herdenking monument

vrijdag 25 november 2016

Op vrijdag 25 november 2016 is Luitenant Kyle Scott Smith herdacht bij het monument bij de kanovijver in het Boschbad. Luitenant Kyle Scott Smith heeft een vliegtuigramp boven Apeldoorn voorkomen om zijn nog met bommen geladen vliegtuig net buiten Apeldoorn te laten neerstorten. Hierbij heeft is hij als enig bemanningslid om het leven gekomen.

o.b.s. Berg en Bos heeft dit monument geadopteerd en voor de leerlingen van groep 8 is dit een goed moment om na te denken over oorlog en vrede. Verschillende leerlingen hebben een gedicht voorgelezen of meegeholpen met het leggen van de kransen.

Namens de gemeente was locoburgemeester dhr. M. Sandmann aanwezig. De commandant van het Air Operations Control Station Nieuw-Milligen kolonel van Ingen heeft een krans gelegd, evenals een afvaardiging van de Vereniging Oud Apeldoorn en het comité Veteranen.

img_5369 img_5409