herdenking Kyle Scott Smith

vrijdag 4 december 2020

Herdenking Monument Boschbad

Op 26 november hebben de kinderen van groep 8 piloot Kyle Scott Smith herdacht bij het monument dat staat bij de kanovijver bij het Boschbad.

76 Jaar geleden heeft Kyle Scott Smith zijn vliegtuig neer laten storten bij de kanovijver en heeft daarmee een ramp in Apeldoorn kunnen voorkomen. Hij heeft hierbij echter zelf het leven verloren. Vooraf aan de herdenking hebben we in de klas aandacht besteed aan de gebeurtenissen van die dag. Elk jaar jaar zijn de kinderen hiervan zeer onder de indruk. Dit jaar hebben de kinderen weer een krans gelegd bij het monument. Ook hadden alle kinderen een witte bloem meegebracht. Daarnaast waren er vertegenwoordigers van de Veteranenvereniging aanwezig. Belangrijkste aanwezige was toch wel meneer van Houtum. Meneer van Houtum is nog de enige ooggetuige van het neerstorten van het vliegtuig ‘Little Guy’. Hij woonde met zijn vader, moeder en broertje in het toenmalige restaurant/woonhuis bij het Boschbad.

We hopen dat we volgend weer wat uitgebreider, met meer genodigden, kunnen stilstaan bij de herdenking op 26 november.