Bericht van de leerlingenraad!

vrijdag 26 november 2021

Beste ouders en leerlingen,

Wij zoeken boeken!

Zoals jullie hopelijk inmiddels weten heeft de Berg en Bosschool sinds dit jaar een Leerlingenraad. Ons eerste project heeft alles te maken met: boeken! Wij doen in de klassen een onderzoek naar de tevredenheid over de inhoud van de boekenkasten in de klas. We willen weten wat voor soort boeken alle leerlingen nog graag in de kast zouden zien staan. Helaas hebben we geen oneindige bankrekening voor nieuwe boeken en staan wij erg voor duurzaamheid op school. Daarom hebben wij bedacht om een boekeninzamelingsactie te doen!

Hoe en wat?

  • Wij zijn op zoek naar kinderboeken uit jullie boekenkasten thuis die niet meer gelezen worden maar nog lang niet uitgelezen zijn!
  • In week 48, van maandag 29 november tot en met vrijdag 3 december, zetten wij in de hal aan de kant van de Engelse boekenkast een boekenkrat. Daarin kun jullie kinderboeken doneren aan de school (doneren, dus niet lenen).
  • Wij zoeken kinderboeken die er nog goed uitzien (niet kapot zijn of te erg beschadigd) en geschikt zijn om op school te lezen. We zijn niet op zoek naar stripboeken of tijdschriften.
  • Engelse kinderboeken zijn ook welkom!
  • De Leerlingenraad zal de boeken checken en over de groepen verdelen.
  • Als we te veel dubbele boeken krijgen die we niet kwijt kunnen zullen wij ze door-doneren aan de kringloopwinkel.

In het kader van duurzaamheid en waardering van de spullen die je al hebt vinden wij dit een mooie actie om de boekenkasten wat aan te vullen met vers leesvoer. Hopelijk hebben jullie iets om bij te dragen aan onze actie!

Heb je vragen? Mail dan naar juf Celeste: cvanveenen@leerplein055.nl

Met vriendelijke groet,

De Leerlingenraad

Delen via