afscheid meneer Bouman

vrijdag 5 februari 2016

Bron: De Stentor
Na twintig jaar komt er een einde aan het ‘tijdperk Bouman’ bij openbare basisschool Berg en Bos aan de Soerenseweg. Met pijn in het hart zegt directeur Dick Bouman zijn geliefde ‘warme nest’ gedag en verwelkomt hij een minder baan als secretarieel medewerker bij scholenkoepel Leerplein055. De afgelopen dagen stonden in het teken van zijn afscheid.

Gisteren kwam er een ballonkunstenaar naar de school. Een cadeautje van Bouman (64) aan ‘zijn’ leerlingen. Vandaag, vrijdag, verrassen de leerlingen hem nog een laatste keer. Alles om het tijdperk zo mooi mogelijk af te sluiten, want gek zal het zeker zijn als Bouman maandag ineens niet meer op de school rond loopt. ,,Ik zie de Berg en Bosschool als een warm nest en ik ben elke dag met plezier naar mijn werk gegaan”, vertelt ‘Meester Bouman’, zoals hij door de leerlingen genoemd wordt.

In twintig jaar heeft hij veel zien veranderen. ,,In het begin waren er natuurlijk nog weinig computers en nu zijn het allemaal digitale methodes. Het krijtbord is verdwenen en vakken zoals techniek en Engels zijn er bij gekomen. Ik begreep van mijn voorganger dat de school toen nog echt een gesloten gemeenschap was. Ouders moesten bij problemen toen nog naar de directeur stappen, terwijl tegenwoordig de klassendocent het aanspreekpunt is.”

foto’s afscheid meneer Bouman