Hoofdluiswerkgroep

De Hoofdluiswerkgroep op de Berg en Bosschool

hoofdluis

Ook onze school heeft te maken met hoofdluis. Daarom is er een Hoofdluiswerkgroep, waarvan een aantal ouders lid is.

Hoofdluiscontrole

• De Hoofdluiswerkgroep controleert preventief op school.
  • De controles vinden plaats op de woensdag na iedere schoolvakantie (circa 6 keer per jaar) en worden aangekondigd in de jaarkalender en in de nieuwsbrief van school.
  • De controles worden gedaan ter voorkoming van verdere verspreiding van hoofdluis onder de leerlingen.
  • Als bij een controle hoofdluis en/of verse neten worden gevonden, dan neemt de schoolleiding contact op met de betreffende ouders/verzorgers (dit in verband met de behandeling van de hoofdluis).
  • Bij constatering van hoofdluis wordt aan de kinderen van de betreffende groep een informatiebrief meegegeven.
  • Als er meerdere meldingen van hoofdluis zijn in een groep, dan kan de werkgroep besluiten een extra controle uit te voeren.
  • De hoofdluiscontroles worden per groep gedaan en uitgevoerd door de leden van de werkgroep. Een normale controle duurt ongeveer een half uur per groep.

Oproep

De Hoofdluiswerkgroep kan altijd nieuwe leden gebruiken! Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden bij de coördinator.

Coördinator Hoofdluiswerkgroep Berg en Bosschool

Idet Keuning