Schoolkamp groep 8 Texel

vrijdag 24 mei 2019

Van maandag 13 mei tot donderdag 16 mei zijn de kinderen van groep 8 op schoolkamp geweest op Texel. Na de busreis en de overtocht met de boot, zijn de kinderen naar de locatie Bloem en Bos gefietst. Na het installeren op de slaapzalen hebben de kinderen het terrein verkend. Dinsdags hebben we een bezoek gebracht aan Ecomare. Daarna hebben een aantal kinderen gezwommen in de zee, gevliegerd en in de duinen gespeeld.

Woensdag was een erg drukke dag. Na een vroeg ontbijt moesten de kinderen op de fiets naar de haven van Oudeschild. Daar lag de TX10 voor de kinderen klaar waarmee ze naar een zandbank midden in de Waddenzee zijn gebracht. Op deze zandbank hebben de kinderen gezocht naar krabbetjes en kwallen. ’s Middags stond een bezoek aan het museum Kaap Skil op het programma. Als afsluiting hebben de kinderen woensdag krabbetjes gevangen.

De bonte avond was erg gezellig. Veel kinderen hadden een leuk optreden voorbereid.

Donderdag hebben de kinderen eerst hun laatste zakgeld uitgegeven in Den Burg waarna ze terug moesten naar de boot.

De kinderen hebben een heel gezellig en leuk schoolkamp achter de rug!