Nieuws uit groep 8

vrijdag 23 november 2018

De leerlingen van groep 7 en groep 8 zijn op vrijdag 23 november naar het Technodiscovery terrein geweest. Dit is aan de Vlijtseweg op het Zwitsal terrein. Daar hebben de kinderen in 2 of 3-tallen Legomindstormvoertuigen geprogrammeerd. Na het programmeren hebben ze de voertuigen laten rijden. Vooraf aan deze activiteit zijn de kinderen druk geweest met programmeren via Scratch. Een leuke leervorm waarin de kinderen kennismaken met het programmeren van een robot. Wilt u dit een keer zelf proberen dan is dit mogelijk via www.scratch.mit.edu. Daar kunt u een gratis account aanmaken en starten met programmeren.
Deze week hebben ook de gesprekken plaatsgevonden met de leerlingen van groep 8 en hun ouders over de schoolkeuze voor het voortgezet onderwijs. De kinderen hebben een voorlopig niveau-advies ontvangen en met dit advies kunnen de leerlingen zich gaan oriënteren op volgend jaar. Een spannende periode. Eind januari, begin februari krijgen de kinderen van groep 8 een definitief advies en gaan de aanmeldingen voor het voortgezet onderwijs de deur uit.
Volgende week gaat de hele school naar Orpheus. Daar gaan ze op dinsdagavond kijken naar ‘Arthur, en het zwaard in de steen’. Vast een mooie voorstelling van het ASK-theater.