Nieuws uit groep 8

vrijdag 23 maart 2018

De afgelopen maanden zijn voor groep 8 een intensieve periode geweest. In januari en februari zijn de gesprekken geweest waarin de kinderen het definitieve schooladvies voor het vervolgonderwijs hebben ontvangen. Dit betekende een laatste rondgang langs de scholen voor voortgezet onderwijs, gesprekken thuis met vader en moeder en het invullen van het inschrijfformulier van de school die is gekozen.
Na de voorjaarsvakantie hebben de kinderen verschillende gastlessen gekregen. Eerst waren er 2 gastlessen van de stg. Voorkom. De eerste van deze twee gastlessen stond in het teken van voorlichting over alcohol en drugs. De tweede les was er een ervaringsdeskundige in de klas. De aanwezigheid van deze ex-alcohol verslaafde heeft op de kinderen zeer veel indruk gemaakt.

Op woensdag 21 maart was er een gastspreker van Amnesty International. Het bespreken van de rechten (en bijbehorende plichten) heeft de kinderen duidelijk gemaakt dat wij het in Nederland zo slecht niet hebben.

De aankomende weken zullen in het teken staan van de voorbereiding op de eindtoets voor het basisonderwijs.