Nieuws uit groep 7

vrijdag 25 januari 2019

De afgelopen 2 weken zijn we in groep 7 volop met muziek & muziekinstrumenten aan de slag geweest. De kinderen hebben o.a. les gehad over notenbalken, maatsoorten, noten, rusten en tempo. We hebben geluisterd naar het verhaal van “Peter en de wolf” en hierbij getekend. Met de boomwhackers hebben we o.a. “hallo allemaal” van de luizenmoeder gespeeld en “the Muppetshow”. Donderdag hebben we les op djembés gehad en a capella in het Engels gezongen. Oud-leerling Joep kwam langs om over zijn cello te vertellen en uiteraard te laten horen hoe deze klonk (klassieke muziek uit de Barok & Romantiek). Ook hebben we muziekles gehad van muziekvereniging DAP met boomwhackers, de piccolo en P-buzz. Tussendoor hebben we afscheid genomen van Idris, die over 3 weken in groep 4 aan de slag gaat én van de gymstagiairs. Olivia en Milou hebben het spits afgebeten w.b. de spreekbeurten. Madelief en Thijs gaan dit volgende week doen. Als laatste wil ik nog melden dat de kinderen het werkboek “Werkwoorden A” ui hebben gewerkt. We gaan verder in honderd procent en werkwoorden in de verleden tijd.