Nieuws uit groep 5

vrijdag 7 september 2018

Hoi allemaal,

De eerste twee schoolwerken zitten er alweer op! Het waren weken waarin wij als leerkrachten absoluut het vertrouwen hebben gekregen dat we er samen een erg mooi jaar van kunnen gaan maken. De afgelopen weken zijn we onder andere bezig geweest met kennis maken, regels herhalen, afspraken maken en wennen aan het werktempo in groep 5.

Misschien heeft u het al wel gezien maar aan de wand in onze klas hingen de afgelopen twee weken tien ballonnen. Deze tien ballonnen stonden voor de eerste tien schooldagen. Elke dag werd er een een leerling uitgekozen om een ballon te ‘prikken’. In de ballon zat een kaartje en hierop stond een groepsactiviteit. Soms moesten leerlingen met elkaar samenwerken, een groepswerkstuk maken, klassenregels bespreken of bijvoorbeeld een oefening uitvoeren om elkaar te leren vertrouwen. Op deze manier zijn wij onder andere bezig geweest met groepsvorming en zijn wij tegelijkertijd knallend het schooljaar ingegaan!

Verder hebben de leerlingen vanaf groep 5 voor het eerst een blauw reken boek met eigen rekenschriftje. We besteden op dit moment veel tijd aan hoe je overzichtelijk kan werken in je eigen schrift. Afgelopen week zijn we ook gestart met aardrijkskunde en geschiedenis, hier keken de leerlingen enorm naar uit. Wat een enthousiasme, enorm leuk om te zien en mee te maken!

We gaan er met zijn allen een mooi jaar van maken.

Juf Britt en juf Jacqueline