Groep 5 timmert er op los

vrijdag 21 februari 2020

Groep 5 timmert er op los
Op woensdag 19 februari hadden we een uitje op de agenda staan: bruggen bouwen met hout en echt gereedschap. Voorafgaand hebben we gepraat over sterke verbindingen. De kinderen ontdekten dat de driehoek en de boog heel sterk zijn. Op een vrijdagmiddag zijn ze zelfs aan de slag gegaan om met marshmallows en satéprikkers in tweetallen een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Zonder driehoek verbinding werden ze niet heel stevig. De tafels plakten van de zoetigheid. Bij het opruimen zijn de marshmallows natuurlijk niet de prullenbak in gegaan maar in de monden van de kinderen terechtgekomen.
We hadden heel veel zin in ons uitje. Bij Techno Discovery op het Zwitsalterrein moesten we ons melden. Daar lag heel veel hout, spijkers, schroeven, hamers, accuschroefmachines, zagen etc. In 2 uur tijd moesten we een brug bouwen waarop het hele groepje kon staan en een meter overbruggen.  Meteen na een korte uitleg werd er overlegd, spullen gepakt en was iedereen aan het werk. De tussentijdse pauze was maar een paar minuten, zoveel plezier hadden de kinderen. Iedereen was bezig en er werd goed samengewerkt. Als begeleiding waren er een aantal studenten van het ROC. De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad, allemaal blije en trotse gezichten.
Terug op school mochten we ons hele lokaal leeg halen. In 40 minuten tijd was de hele klas leeg, inclusief de inhoud van de kasten. Na de vakantie komen we terug in een fris geschilderde klas.
Fijne vakantie groep 5!
Met vriendelijke groeten,  Madelon Boom