Poëzieles Coda groep 1/2

vrijdag 5 oktober 2018

De afgelopen week zijn de kleuters intensief bezig geweest met Poezie door het project: “zie mij rijmen” van Coda.
Elke dag stond er een regel centraal, die ze uit het hoofd leerden.
Daarnaast kregen de kleuters elke dag een ander gedicht voorgedragen en mochten zij hier hun gevoel bij uiten door middel van emoticon stickers.
Na 5 dagen hadden ze een heel gedicht geleerd.

Kusje op je wang,
Kusje kort, kusje lang.
Kusje op je been,
op je oor, je kin, je teen.
Kusje op je kont
Ik kus je de wereld rond.

Op donderdagmiddag 4 oktober, kwam er een docent vanuit Coda, om met de kinderen hiermee aan het werk te gaan.
De kinderen kregen een verhaalstrook, waarbij ze pictogrammen op de juiste volgorde moesten plakken. (rijmmemory)
Daarna mocht elk kind hun gedicht voordragen mbv een Book-o-matic robot. Elk gedicht is te vinden op youtube.

Als je via het youtube kanaal zoekt op de naam van uw kind en erachter Kusje Coda zet, dan moet het te vinden zijn.