Nieuws uit de kleutergroepen

vrijdag 14 februari 2020

De kerstvakantie ligt alweer 6 weken achter ons.
De eerste week na de vakantie was het best wel weer even wennen aan het ritme van “ weer naar school gaan”.
Na een rustige start in het nieuwe jaar zijn we nu alweer een paar weken volop bezig met het thema “Circus”.
We zijn gestart met in de bouwhoek in de gang, samen met de kinderen, een piste te bouwen (hoe bouw je een sterke muur: verspringend bouwen) en een kassa (omgaan met geld, iets heeft waarde).
De kinderen zijn erg enthousiast en leven zich helemaal in.
In de groep tijdens het kringgesprek leren de kinderen nieuwe woorden en letters die met het thema verband houden en die je niet in het dagelijks taalgebruik zo vaak tegen komt: jongleur, acrobaat, piste, act, enz. Sommigen hebben al een goocheltruc laten zien en de nodige acrobatiek komt ook voorbij.
We praten verder, want wat is nou een zin en wat een woord. Wat is het eerste woord van een zin en wat het laatste? Wijs eens een lange zin aan in het boek en waar zie je een korte zin? Bouw deze plattegrond eens na in de bouwhoek.
Leermomenten die je niet ziet, maar wel allemaal met het thema verweven zijn.
In de klas hebben we een schminkhoek gemaakt. De kinderen maken de prachtigste creaties bij zichzelf of bij elkaar.

Ook zijn we in de klas al druk bezig met letters.
Om de week komt “tante Truus” in de klas en leert ons een nieuwe letter aan.
We kennen de letters i, k, v, m, f, s en t al. Deze periode bieden we de G aan van Goochelaar, en de a van acrobaat.
Volgende week komt er een juf van de rijdende school ons iets vertellen in de groepen.
Want de vraag is toch….wanneer en waar gaan kinderen van het circus dan naar school?

Op 19 februari om 12:00 uur sluiten wij het project af, samen met groep B, door middel van een voorstelling in de gymzaal. Alle ouders van de kinderen uit onze groepen krijgen een uitnodiging om te komen kijken.
We hebben er zin in!!

Groetjes Juf Astrid en Juf Esmée