Nieuws uit de kleutergroepen

vrijdag 21 juni 2019

Afgelopen dinsdag 18 juni was het weer zover, de groepen 1/2 zijn op schoolreisje geweest naar het Land van Jan Klaassen! ’s Morgens werden de kinderen door de Happy Bus opgehaald en uitgezwaaid door alle leerlingen van de Berg en Bosschool. Bij het Land van Jan Klaassen hebben de kleuters eerst wat lekkers gedronken en gegeten. Daarna mochten de kinderen lekker gaan spelen in de buitenspeeltuin. De kleuters gingen aan het einde van de morgen naar de poppenkastvoorstelling. In deze poppenkastvoorstelling was Jan Klaassen op vakantie in China waar hij Keizer Mandarijn en zijn dochter had ontmoet die jarig was. Voor het verjaardagsfeest zou de nachtegaal komen zingen, alleen was zijn stem gestolen. Het werd een spannend verhaal met een echte slechterik en een draak. Gelukkig werd met behulp van de kinderen de draak getemd en de stem van de nachtegaal teruggevonden. Hierdoor kon het verjaardagsfeest van de dochter van keizer Mandarijn doorgaan.

Na de poppenkastvoorstelling kregen de kinderen allemaal een patatje met mayonaise en iets lekkers te drinken. Daarna mochten de kinderen weer lekker gaan spelen in de buitenspeeltuin. De temperatuur was inmiddels gestegen en de kinderen kwamen regelmatig naar de begeleiding toe om water te drinken en in de schaduw te zitten. Om twee uur werden de kleuters weer opgepikt door de Happy Bus. Toen alle kleuters weer veilig in de bus zaten, konden ook de begeleiders en de juffen tevreden terugkijken op een warme en een gezellige dag!