Nieuws uit de kleutergroepen

vrijdag 22 maart 2019

Nieuws uit de kleutergroepen

Bij de kleuters zijn we druk bezig met het aanbieden (groep 1) en aanleren (groep 2) van de letters.
Om de week krijgen de kleuters een nieuwe letter aangeboden door Tante Truus en
Arie de Letterkanarie.
Afgelopen week hebben wij de letter ‘
z’ van ziek aangeleerd. Deze letter staat 2 weken centraal.
Om de week, op donderdagmiddag, hebben groep 2 en groep 3 groepsdoorbrekend les.
We zetten dan een circuit uit, waarin verschillende onderdelen aan bod komen. Voornamelijk het (voorbereidend) lezen en schrijven staat deze middag centraal.
Ook maken we gebruik van de
Ipads en van constructiemateriaal.
De kinderen van groep 1 zitten die middag ook allemaal bij elkaar. Zij doen met Juf Leonie reken- en taalactiviteiten.

In de afgelopen periode zijn we in de kleutergroepen bezig geweest met verschillende thema’s.
We hebben het thema ‘de baby’ en ‘ziek zijn/beter worden’ in de afgelopen periode behandeld.
Op de gang hadden we een echte doktershoek waar de kinderen (dankzij verzamelde spullen door ouders) zich helemaal konden inleven in de rol van dokter/patiënt.

Vrijdag 22 maart was het Nationale Pannenkoekendag.
En dat lieten wij natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Met behulp van klassenvaders en moeders hebben we deze ochtend heerlijke pannenkoeken gebakken en gegeten.

Vanaf volgende week zullen de kleuters zich bezig houden met kunst aan de hand van een kunstenaar.
Voor groep 1/2A is dit Piet Mondriaan en voor groep 1/2B is dit
Wassily Kandinsky. Elke kleuter maakt een eigen kunstwerkje dat ouders via internet kunnen bestellen.
Helemaal leuk is dat dit kunstwerk gedrukt kan worden op onder andere kaarten, mokken, broodtrommels ect.

Activiteiten de komende periode:
12 april: Koningsspelen (nadere info volgt)
18 april: Paasactiviteiten met groep 1 t/m 4: we zoeken nog een aantal hulpouders die een spel willen begeleiden die ochtend.

Groetjes van de juffen